Anasayfa Proxin Potash

Proxin Potash

Potasyum (K), tüm bitkiler için azottan sonra öteki bitki besin elementlerine göre topraktan daha fazla alınan bir ana besin elementidir. Bitkilerin geliştikleri ortamda gereksinim duydukları potasyumu bulmaları ve bunu yeterince almaları gerekir.
Bitkilerin büyümesinde etken en az 60 enzimin potasyum tarafından aktivitesinin artırıldığı saptanmıştır.
Potasyum, meyvelerin ve süs bitkilerinin renk, koku, tat, depolama gibi kalite kriterlerinde oldukça önemli bir elementtir.
Yeterli miktarda potasyum alamayan bitkilerin daha geç olgunlaştıkları çeşitli araştırmalarla saptanmıştır.
Potasyumun çeşitli bitkilerin hastalık ve zararlılara karşı dayanıklılıklarını artırdıkları görülmüştür. Örneğin çeşitli bitkilerde incelenen toplam 1209 vakada potasyumun hastalık ve zararlılara karşı olumlu etkisinin ortalama % 65 olduğu belirlenmiştir.
Potasyum ksilem iletim boruları içerisinde su ve besin elementlerinin bitkinin çeşitli organlarına taşınmasında önemli görev yapar. Potasyum noksanlığında nitratların fosfatların , kalsiyumun ve magnezyumun, amino asitlerin taşınması olumsuz şekilde etkilenir.
Fotosentez ürünlerinin floem iletim borularına yüklenmesinde bitkinin çeşitli organlarına taşınarak depo edilmesinde potasyum önemli işlevlere sahiptir.

GARANTİ EDİLEN İÇERİK

W/W

Organik Madde

 % 5

Suda Çözünür Potasyum Oksit (K20)

 % 25

Maksimum Nem

 % 20

pH Aralığı

 3-5

KULLANIM ALANI

ŞEKLİ ZAMANI ve MİKTARI

DAMLAMA VEYA SALMA SULAMA UYGULAMA

FİDELERDE

Tüm bitkiler için kullanma zamanı ve miktarı toprağın yapısına göre değişebilmektedir. Genel olarak dikimden sonra dekara 500-600 gr damlama sulama suyu ile verilir.

SERA SEBZECİLİĞİNDE ve ÇİLEK’ te

Dikimden sonra ilk uygulamaya başlanır. Çiçeklenme dönemine kadar 1veya 2 haftada bir 500-750 gr oranında damlama sulama suyu ile tatbik edilir. Ancak, salma sulama ile tatbik edilecek ise uygulama dozu bir misli arttırılmalıdır.

AÇIK ALAN SEBZECİLİĞİNDE

 Şaşırtmadan sonra dekara 500-1000 gr. oranında damlama sulama suyu ile tatbik edilir. Bu uygulama iki veya üç tekerrür sonlandırılır. Salma sulama ile tatbik edilecek ise uygulama dozu bir misli arttırılmalıdır.

MUZ

Piçleme döneminde yataklara dikildikten 10 gün sonra dekara 750-1000 gr salkım döneminde ise dekara 500-750 gr. oranında damlama sulama suyu ile tatbik edilir. Ancak, salma sulama ile tatbik edilecek ise uygulama dozu bir misli arttırılmalıdır.

ZEYTİN, NARENCİYE ve İNCİR

 İlkbahar ve sonbahar 'da damlama sulama suyu ile ağaç başına 200-300 gr. oranında uygulanır. Uygulama iki veya üç tekerrürde bitirilir. Salma sulama ile tatbik edilecek ise uygulama dozu bir misli arttırılmalıdır.

YUMUŞAK ve TAŞ ÇEKİRDEKLİ MEYVE AĞAÇLARI

İlkbahar döneminde yeni yaprak çıkışından önce damlama sulama suyu ile ağaç başına 400-600 gr oranında uygulanır. Sonbahar döneminde ise yine 400-600 gr uygulanır. Uygulama iki veya üç tekerrürde bitirilir. Salma sulama ile tatbik edilecek ise uygulama dozu bir misli arttırılmalıdır.

   

KULLANIM ALANI

ŞEKLİ ZAMANI ve MİKTARI

YAPRAKTAN UYGULAMA

Dört veya beş tekerrürde uygulanma yapmak üzere 15-20 günde bir sebzelere 100 litre suya 200-250 gr, meyve ağaçlarına ise 100 litre suya 350-400 gr uygulanır.

Benzer Ürünler

SOUX
Keşfet
Üre
Keşfet