Anasayfa Protient 10-10-10

PROTİENT SERİSİ Organik madde içeriği ile toprağı zenginleştirir, Topraktaki mikro faunayı canlandırırlar. İçerisinde bulunan hümik ve Fülvik asit ile kök gelişimini ve solunumu arttırarak, çevresel streslere karşı dayanıklılık oluştururlar. İçeriklerinde bulunan SO3 formundaki kükürt ile toprak pH’sının düşürülmesine yardım ederler. Kısaca toprağın makro element ihtiyacını karşılar, fiziksel ve kimyasal yapısını düzeltmekte etkili olurlar.
NEDEN GEREKLİ ?
Toprak canlı bir varlıktır. Sürekli mineral maddeler ile gübreleme yapmak toprağın canlılığını ve dengelerini bozmaktadır. Bu verilen besin elementlerinin bitkiye yararlı olamaması hatta zarar vermesine sebebiyet verebilmektedir. Organik madde ve Hümik fülvik asitler toprak canlılığını artırarak topraktaki birçok sorunu düzeltir ve verilen besin elementinden enyüksek faydanın alınmasını sağlar. Toprak gözenikliliği artar,Su tutma kapasitesi artar. Hava geçirgenliği artar, mikro aktivite artar,kök gelişimi artar ve bitki daha geniş alandan besin toplar. Organomineral gübrelerde; Azot, Fosfor, Potasyum, Çinko, Kükürt, Kalsiyum, Magnezyum gibi elementler yeterince vardır. Bu elementlere ek olarak organik maddelerin kendi bünyesinde de bitki gelişimini olumlu yönde etkileyen organik bileşikler ve toprak düzenleyici maddeler yer almaktadır.
Organomineral gübre kullanmadan önce toprak analizi yaptırılması önemlidir. Yapılan analiz sonucuna uygun organomineral gübre çeşitleri arasından toprağın ve bitkinin ihtiyacına en uygun olanı seçilmelidir.
GARANTİ EDİLEN İÇERİK |
W/W |
Organik Madde |
% 25 |
Toplam Azot (N) |
% 10 |
Amonyum Azotu (NH4-N) |
% 4 |
Üre Azotu (NH2-N) |
% 6 |
Toplam Fosfor Pentaoksit (P2O5) |
% 10 |
Suda Çözünür Fosfor Pentaoksit (P2O5) |
% 9 |
Suda Çözünür Potasyum Oksit (K20) |
% 10 |
Toplam (Humik + Fulvik) Asit |
% 10 |
Maksimum Klor (Cl) |
% 0.3 |
Maksimum Nem |
% 20 |
pH Aralığı |
4.5-6.5 |
KULLANIM ALANI |
KULLANIM ZAMANI |
TOPRAKTAN KULLANIM MİKTARI |
HUBUBAT ve YEM MITKILER1 (Buğday, Arpa, Çeltik, Yonca Fiğ v.b) |
Ekimden önce son toprak işlemesi veya ekimle birlikte |
50 kg / da |
SERT ÇEKİRDEKLİ MEYVELER (Kiraz, Erik, Şeftali, Kayısı) |
Uyanmadan 4-5 hafta önce ve hasat sonrası iki tekerrürde kullanılmalı |
25-30 kg / da |
ZEYTİN |
Erken ilkbaharda; şubat mart |
35-40 kg / da |
İNCİR |
Ağaç uyanmadan önce |
40-50 kg / da |
BAG |
Ocak-Şubat; uyanmadan 4-6 hafta önce |
40-50 kg / da |
ELMA-ARMUT |
Ağaç uyanmadan 2-4 hafta önce |
40-50 kg / da |
MUZ |
Doğumdan 4-6 hafta önce |
40-50 kg / da |
AÇIK VE ÖRTÜ ALTI SEBZELER |
Dikim veya ekim öncesi son toprak işlemesinde 15-20 cm derinliğe |
50 kg / da |
TÜM ENDÜSTRİ BİTKİLERİNDE (Pamuk, Tütün, Ayçiçeği, Patates v.b.) |
Son toprak işlemesinde |
40-50 kg / da |